Search

Egmond here I come!


Het stond op mijn hardlooplijstje, god knows why..nee natuurlijk, wanneer je van lopen houdt komt hij een keer voorbij, Egmond aan zee!En ik had er zin in. Zin om te voelen of ik het kon. Die gezonde lekkere spanning in je buik, het blijft een eind, 21km. Wilde het ook heel graag alleen doen, cadeautje voor mezelf.


Vroeg vertrokken, koffie in de auto & 2 broodjes pindakaas. Wat eet je nou voor zo’n run? Ben er nog steeds niet helemaal uit. Snel last van mijn darmen onderweg en het is niet sexy om gehurkt in de berm iedereen langs te zien lopen.

Blijft een dingetje voor mij, eten en lopen.

Heiloo, zwembad gevonden en auto geparkeerd. Overal lopers, apart volkje. Moet aan Marijke ten Cate denken die dat zo geestig tekent.

Dixie, check! Voor ik de bus richting Egmond pak eerst “lozen waar je lozen kunt”. Ben niet de enige.


Massaal is het wel, maar super georganiseerd. De afwisseling is leuk. Kleine loopjes, hotseknots in buurthuis verzamelen,  en dit soort evenementen.

Blijft mij ook fascineren, lang dik dun groot klein..ieder lichaamstype en leeftijd is present.

Zittend op de grond met warme thee zit ik lekker om me heen te loeren, en hou de startnummers ( paars) in de gaten of ze richting start gaan.

Ben niet zo georganiseerd, zie het altijd wel gewoon gebeuren en heb meestal heel veel georganiseerde Slowrunsters bij me.

Ben één van de weinige in shorts en de enige in tanktop in mijn startvak.Stoere kerels die mij verbaasd aankijken

( of medelijdend: weet zij niet dat er thermo renkleding bestaat?????) en ik ril.

Voel me stoer, haal diep adem en heb het niet koud. Start, lekker vlot weg. Nu eigen tempo aanhouden.

Strand, het strand..kilometers tegen de wind in. Kan er lekker tegenaan leunen. Soort van erin hangen. Jihaaaaaa dit gaat lekker. Veters goed gestrikt, wel beetje hongergevoel.

Getver, niks bij me. Gelletjes voor halve is niet nodig, dacht ik.


Hoofd leeg Veroon, kijk om je heen.

Vlokken schuim vliegen om je oren, je bent op het strand! Aan het rennen!

Hier  en Nu.

Wind in de rug, door de duinen op de terugweg. Bakkum, leukste camping van Nederland, en even ben ik 10 jaar jonger en zit met 4 kinderen op deze camping. Alleen. Voelt even verdrietig, een liefde die mij wel wilde maar zijn en mijn kinderen niet. Dus deed ik alles alleen met de jongens..maar ook vreselijk gelachen hier die vakantie.

Lekker broodjes bakken boven kampvuur. Eki de eekhoorn ( had Eva georganiseerd) die Goos kwam feliciteren voor zijn 6e verjaardag.

En de bingo-avond op Bakkum is een aanrader.

Anyway, ondertussen alweer lekker stukje opgeschoten als ik toch kramp krijg in de darmregio.

Ik bots bijna tegen Yvonne aan, hé super- wauw jij ook hier! Jeugdvriendin, zelfde passie. Trots op haar, ziek kind en ook nodige obstakels in life en dan toch(of misschien wel juist daarom) marathons lopen.

Duurt lang, wachten voor de Dixie, Jezus is hier iemand ingetrokken ofzo..my god. Gelukkig maak ik me niet druk om tijdverlies. Hoewel..stiekem toch graag onder de 2 uur.

Zo, dat lucht op en door! Geen waterstop meer en al helemaal geen banaan. Even doorlopen nu. We zijn niet aan het winkelen vandaag...de Bloedweg komt in zicht. Wie verzint dit? Zo rond de 18km, als je echt zeker weet dat je het gaat halen en er bijna bent, een forse klim.


Egmond, yes we zijn er! En dan nog een forse klim..jezus, really? Nou ik ben er echt klaar mee. Moest echt even de tandjes op elkaar zetten voor het laatste stukkie.

Medaille! Yes, kom hier met dat ding! Ik kan hem wel kussen zo blij ben ik weer.  Kei trots loop ik verder.

Nog even een origami act om een plastic jas uit een 1 bij 1 pakketje te toveren, en intens tevreden loop ik terug naar de sporthal.

Oja, een foto. Had telefoon ingeleverd met alle spullen. Wilde onderweg niet afgeleid worden.

Bij de amerikaanse schoolbus/ bruin fruit afgifte punt tref ik 2 leuke amerikanen( what are the odds?) “So nice here”, “ great run”, did you have fun? Yes I did, I really did have a blast actually. Thank you so very much for the picture!

Wat voel ik nu? Ben blij, voel me lekker. Kijk uit naar de terugweg, gezellig in warme auto met koffie en eten.

Vanavond lekker lui voor de allesbrander..tevreden. En trots.

Deze Slowrunster heeft het toch maar weer geflikt.

Woensdag trof ik Bjorn Koreman bij @ lcbyberry en dan realiseer ik me dat ik maar een uur langer loop over 21km dan deze speedy gonzales!

Wauw!

10 views0 comments

SlowRun Nederland

Verona de Waal

Baronielaan 318

4837 BJ Breda

Telefoonnummer: 0031 (6) 40731554

E-mail: veronadewaal@gmail.com

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon